3D Ontwerp

Het begin van een tuin aanleggen is een goed ontwerp. Voor het maken van een goed ontwerp komen wij bij u thuis langs om uw wensen en ideeën te bespreken. Dit kan variëren van een onderhoudsvriendelijke tuin tot een siertuin die meer onderhoud vergt.
Vervolgens meten wij uw tuin in en kijken we naar de ligging van uw tuin. We kijken o.a. naar de bodemconditie, factoren als zon en schaduw, het gebruik van uw tuin en het onderhoud dat de toekomstige tuin nodig zal hebben.

Ook kijken we naar de stijl van de woning. We vinden het belangrijk dat huis en tuin aansluiten op elkaar. In een tuinontwerp moeten bestrating en beplanting in balans zijn. Hoogteverschillen zorgen voor diepte en gezelligheid.

Iedere tuin is anders, er zijn tuinen die privacy bieden en anderen geven geen ruimte tot privacy, we denken hierin met u mee en komen met mogelijkheden. De tuin moet een fijne plek zijn waarin u uzelf kunt zijn en waar u tot rust kunt komen. Voor een optimale tuin nemen we al uw wensen mee in het ontwerp.
Met onze kennis van planten maken wij naast een ontwerp ook een beplantingsplan, wat essentieel is voor een goed tuinontwerp. De planten zijn immers de uitstraling van uw tuin. Tijdens het maken van een beplantingsplan houden we rekening met de grondsoort, schaduw en licht, het onderhoud wat een plant vergt, kleuren en bloeitijden. Het is belangrijk dat in elk seizoen uw tuin bijzonder is.

Hebt u een bedrijf? Denk er dan aan om ook de buitenkant van uw bedrijf een frisse uitstraling te geven. Een bedrijfstuin biedt vele voordelen: Het is een visitekaartje voor uw bedrijf, het geeft het pand een verzorgde aanblik en is tevens een groen welkom voor uw klanten.

Bij de oplevering van het ontwerp ontvangt u van ons een bovenaanzicht met duidelijke omschrijvingen, verschillende 3d-aanzichten waarbij het doel is om u een zo goed mogelijk beeld te geven van onze vertaling op uw wensen. Daarnaast ontvangt u een moodboard van ons ontwerpvoorstel, dit gebruiken we om onze ideeën te communiceren en visualiseren. Het brengt het gevoel en stijl van uw toekomstige tuin over.

Het leveren van een tuinontwerp is bij ons gratis, mits de tuin wordt aangelegd door Sanderman Hoveniers. Hebt u een vaste hovenier of legt u de tuin zelf aan? Geen probleem, wij leveren ook enkel ontwerpen met matenplan en beplantingsplan, hiervoor kunt u vrijblijvend een offerte opvragen.